Модерно обзавеждане за спалня в сиво и жълто

Съчетанието от неутрално сиво и ярко жълто, приковаващо погледите води до изграждането на интериори със свежа, енергична и модерна визия. Няма съмнение, че през последните няколко години сивите нюанси се превърнаха в най-предпочитаните от неутралната цветова гама, а жизнерадостните жълти тонове му придават настроение и финес. Спалнята в сиво, може да бъде изключително модерна и елегантна, но съществува и риск да се превърне в монотонно и мрачно помещение. Именно тук идва ролята на жълтото. Комбинацията от тези два цвята при обзавеждането на спалнята създава прекрасна хармония и балансирана атмосфера.

elegant1Безброй нюанса сиво

Нюансите на сивото се характеризират със забележително разнообразие и адаптивност, което ги прави отличен избор за обзавеждането на спалнята. По-тъмните сиви тонове, използвани при изграждането на стените и обзавеждането, придават сериозна и изискана визия. По-светлите нюанси, могат спокойно да бъдат използвани за цялостната визия на интериора, а в комбинация с жълти акценти и паркет от червеникава дървесина ще постигнете помещение с атрактивен скандинавски дизайн.

При обзавеждането на малката спалня можете да използвате не само леките и по-светли сиви нюанси, но и по-тъмни и екстравагантни. Изключително въздействащ интериор можете да постигнете като създадете тъмносива акцентна стена и добавите ярко жълти акценти и огледала.

Финес и елегантност

Щорите и завесите предоставят отлична възможност да обогатите интериора на спалнята. Чрез тях можете значително да повишите естетическите качества на помещението, да му добавите усещане за лукс и комфорт. Страхотна идея е вместо традиционните щори в бяло да изберете жълти. Те ще създават усещане за уют и топлина дори и в най-студените зимни дни. Завесите в сиво и жълто са още един начин да подчертаете цветовата схема. Чрез тях можете да създадете неповторима визия и очарование на спалнята си.

Мебели, осветление и впечатляващи акценти

elegant2Вариантите за изграждане на сиво-жълт интериор са много. Както яркожълтите, така и пастелните слънчеви тонове отлично допълват модерната спалня в сиво. Дали ще изберете единия цвят за основен, а другия ще използвате за създаването на впечатляващи акценти или ще заложите на по-ексцентрични и нетрадиционни комбинации, шарки и текстури, зависи от вашите предпочитания и вкус. Поставете изящни жълти лампи върху нощните шкафчета в сиво и без никакви усилия ще постигнете много атрактивна визия.

Контрастните съчетания на сиво и жълто при мебелите и обзавеждането на спалнята ще ви помогнат да създадете свеж и модерен интериор с много енергично и жизнено излъчване. Тази вдъхноваваща цветова схема ще придаде на спалнята ви неподправен чар и съвременна визия.

Ако търсите още страхотни идеи за обзавеждане на спалнята, можете да разгледате тапицираните легла на Мебели Идеа, които се отличават с великолепен дизайн, невероятна мекота и ще изпълнят интериора на спалнята ви със стил и естетика.