Обзавеждане за стая в рустикален стил

Естествените елементи и текстури са изключително присъщи за рустикалния стил на обзавеждане. Когато създавате пространство със специфична интериорна тема в съзнанието си, трябва да направите предварително проучване и да вплетете типичните за стила акценти и детайли във всяко възможно ъгълче от интериора.

tropik1Монохроматична неутралност

Когато нещата се отнасят до рустикална декорация, цветовата схема не заема централна роля, а по-скоро основният фокус пада върху отделните текстури. За да подчертаете естествените текстури, трябва да се придържате към неутралните тонове и цветове за цялата спалня. Също така, неутралните цветове доказано създават много по-спокойна атмосфера.

Основни елементи от дърво

Ако решите да заложите на непреходния чар на рустикалното обзавеждане, дървеният материал трябва да стане вашият нов най-добър приятел и да заложите на него за голяма част от елементите в интериора от пода до тавана. Някои дизайнери дори създават легла с огромна дървена табла, а за гардеробите и останалите елементи, масивната дървесина е повече от задължителна.

Романтично, кехлибарено осветление

За да създадете уютна и приветлива атмосфера в спалнята си, ще се нуждаете от светлина, която не е твърде остра и ярка. Вместо това, препоръчваме да заложите на значително по-меко и кехлибарено осветление, което да успокоява сетивата.

tropik2Няма нищо по-красиво и стилно от живия огън

От добавянето на свещи до поставянето на стилна камина в дома ви, възможностите са много. Ако решите да заложите на рустикално излъчване, огнените елементи са задължителни, защото нищо не може да се сравни с топлината и уюта на живия огън. Ако поставите камина или достатъчно количество свещи, ще изградите цялостно рустикално усещане във вашия дом.

Текстури и пластове при спалното бельо

Текстурите на плюшените и меки завивки, възглавнички и чаршафи създават изключително приятно и незабравимо усещане в рустикалните спални. Заложете на колкото се може повече и различни текстури в текстила за вашата спалня.

Различни дървени материали

Идеята на рустикалното обзавеждане за спалня е не просто да използвате много дървен материал, а да използвате различни видове дървен материал. Както вече казахме, ключът към наистина уникалния и уютен рустикален интериор се крие в комбинацията на различни текстури и дървените са най-важните от тях. Паркетът, мебелите и декоративните елементи са изключителен начин да създадете натурален акцент. Също така, много подходящи са и всякакви ръчно направени декорации.

tropik3Антични ръчно-изработени столове

Всякакви дървени елементи и мебели са подходящи за рустикалните интериори. Колкото по-естествени и близки до природата са текстурите и мебелите във вашата спалня, толкова по-ефектен и пълноценен ще бъде вашият рустикален интериор.

Каменни или тухлени стени

Този елемент е изключително характерен за традиционния рустикален стил. Друга много приятна за окото тенденция е оставянето само на една акцентна стена с облицовка от естествен камък или наредени тухли. По този начин ще добавите още естествени текстури към обзавеждането и лек и приятен намек за кънтри стил.

Прозорци от пода до тавана

Рустикалният стил до голямата степен се асоциира с природата и няма по-добър начин да поканите природата в дома си от използването на големи прозорци от пода до тавана. Изключително стилна тенденция е комбинирането на рустикално обзавеждане с различни индустриални елементи, които създават усещане за докосване от модернизма.

Кликнете ТУК, за да разгледате великолепните спални комплекти на нашите приятели от Мебели Идеа.