Обзавеждане на спалня в съвременен стил

Ако е минало доста време, откакто сте обзавели спалнята си и мебелите са поостарели и вече не ви харесват, вероятно е настъпил моментът да се заемете с пълно преобразяване на стаята. Избирайки обзавеждане в съвременен стил, ще създадете свежа и изчистена визия на спалнята. Подбирането на мебели и обзавеждане в този стил обаче може да се окаже не толкова лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед. Ето някои насоки, които да следвате, когато избирате обзавеждане за спалня в съвременен стил.

spalnya1Съвременният стил има някои характерни особености, които трябва да се вземат под внимание, когато избирате мебели. Обзавеждането в съвременен стил трябва да бъде семпло. За тази цел ще е необходимо да се придържате към малко на брой цветове. За стените можете да използвате по-светли нюанси, докато за мебелите и обзавеждането можете да заложите на по-тъмни тонове като сиво, кафяво или дори черно. Тези цветове се съчетават хармонично и контрастът между тях допринася за изграждането на стилен декор в съвременен стил.

spalnya2Изберете всички мебели в един и същ цвят или поне в близки нюанси. По този начин ще избегнете дисхармония в декора и цялостният дизайн на интериора ще изглежда завършен и последователен. Съвременният стил обикновено не включва шарки, затова изберете мебели с едноцветна дамаска. За да избегнете монотонността, може да заложите на десенирани акценти при спалното бельо или на интериорен текстил с богата текстура. Подходящ избор за спалня, решена в съвременен стил, са удобните тапицирани легла на Каза Декор, които се отличават с модерен дизайн и осигуряват максимален комфорт.

spalnya3Друг аспект, който трябва да имате предвид, когато избирате обзавеждане за спалня в съвременен стил, е височината на мебелите. Леглото трябва да е максимално ниско. Добре е и останалите мебели в помещението да са подбрани според това правило. Ниските мебели правят стаята да изглежда просторна и подредена. Шкафовете, гардеробите и етажерките, които стигат до тавана безспорно са функционални мебели, но са и твърде масивни, смаляват визуално помещението и не създават успокояваща атмосфера в стаята, каквато се постига с по-ниски мебели.

Не трябва да се забравя също, че функционалността на обзавеждането е приоритетна характеристика, така че не правете компромис с нея, когато купувате мебели за спалня в съвременен стил. Бъдете пестеливи в избора на стайни растения, декорация и произведения на изкуството. Съобразете размерите на мебелите с площта на помещението.

Ако тези идеи ви допадат и искате да пресъздадете комбинацията от красота и функционалност, която съвременният стил в интериорния дизайн осигурява, кликнете ТУК и разгледайте предложенията на Каза Декор за обзавеждане на спалня.