Оригинални решения при обзавеждането на модерен хол

Ключовата роля на хола в съвременното жилище обуславя стремежа ни да превърнем това пространство от дома в красива, уютна и функционална зона за релакс през свободното време. Дневната стая е и мястото, където каним близки приятели, посрещаме гости, организираме празнични събития. Поради тези причини при обзавеждането на това помещение се стараем да вложим собственото си виждане за естетика, стил и оригиналност. Ето няколко креативни идеи за декориране на хола, които може да се окажат полезни при избора на мебели и аксесоари.

Огледало с интересен дизайн
Огледалото е чудесен елемент от декора, който отразява светлината и спомага за осветяването на стаята и за визуалното й разширяване. То може да бъде атрактивен акцент в интериора, ако изберете модел с уникална форма и оригинално декорирана рамка.

Морски щрихи
Пренесете в дневната стая магията на крайбрежния стил с помощта на декорация като въжета, раковини, морски звезди и всякакви други аксесоари, които напомнят за топлите летни дни на плажа. По този начин лятото и доброто настроение няма да напускат дома ви през цялата година.

obzavejdane_vsekidnevna
Фантастични ресни

Ресните са актуална тендеция както в модата, така и в интериорния дизайн. От ботушите през якетата до дамските чанти ресните са навсякъде. Ако ви допадат, бихте могли да ги включите в дизайна на всекидневната си стая. Стилна мека мебел с декоративни ресни ще изглежда невероятно модерно и шикозно във всеки интериор и е много лесен начин да изведете дивана на преден план.

Създайте абстрактен дизайн с традиционни елементи
Независимо какви са вашите стилови предпочитания или какво диктуват тенденциите в момента, те винаги могат да бъдат подсилени с изискано съчетани елементи от противоположни интериорни стилове. Например можете да заложите на абстрактни неонови осветителни тела, които да комбинирате с елегантен диван със светла дамаска, разположен на фона на тъмни стени. По този начин ще създадете страхотна композиция, която ще впечатлява вашите гости.

meka_mebel_1
Произведение на изкуството с внушителни размери

Когато обмисляте декорацията във всекидневната, заложете на голяма картина или постер, които покриват почти цялата стена. Такъв елемент от декора мигновено приковава погледа. В зависимост от предпочитанията си можете да изберете черно-бял или цветен вариант.

Мебели с тапицерия с елегантни шарки
Есента беспорно е сезонът на десенирания интериорен текстил и мебели за всекидневна с шарена дамаска. Предимството на геометричните десени е, че те имат неутрално присъствие в интериора, благодарение на структурата си, изградена чрез повторение на определена форма. Достатъчно е при избора на дамаска за меката мебел да се придържате към цветова схема с два неутрални тона.