Подгответе терасата си за лятото

С външни пространства за релаксация не разполагат само собствениците на жилища, които имат просторни задни дворове. Хората, които живеят в апартаменти в сърцето на големия град, могат също да създадат кътчета на открито, където да си почиват и да се наслаждават на чаша вино в края на деня. С малко повече въображение можете да превърнете терасата в приятно и уютно кътче, където да си почивате на открито през летните уикенди. Ето няколко съвета как да подготвите балкона си за лятото.

textil1Терасите на някои жилища са твърде открити, за да осигурят нужното уединение. За да създадете преграда, която да скрива пространството от любопитните съседски погледи, може да окачите завеси от двете страни на балкона. По този начин ще чувате съседите си, но ще можете да се отдадете на любимите си занимания, без да бъдете наблюдавани. Добавете килимче или пътека на терасата, за да създадете уютна атмосфера, подобна на тази във всекидневната стая.

Тъй като в повечето случаи терасите са с малка площ, добре е обзавеждането, което ще разположите там, да е минимално, но да осигурява нужното удобство. То може да включва малка дървена пейка, върху която да наредите възглавници, и кръгла масичка за кафе.

gradinski-mebeliДруг вариант за мебелирането на балкона е да разположите там комплект от масичка и столове от масивна дървесина. Почти всички модели градински мебели са подходящи и за терасата, стига площта й да го позволява. Голяма част от тях са сгъваеми и лесно могат да се приберат в килера, когато нямате нужда от тях. Ако обичате да организирате партита или вашите приятели често се отбиват за по питие, можете да приобщите балкона към всекидневната и той да послужи като допълнително място за настаняване на гостите. Ако търсите удобни маси и столове за балкона, кликнете ТУК и разгледайте комплектите градински мебели от масив на Каза Декор, които се предлагат в разнообразни размери, подходящи както за малки балкони, така и за тераси с голяма площ.

Изнесете растения в контейнери на терасата, за да придадете по-екзотичен облик на пространството. Ако живеете в блок, на междинен етаж и над вас също има апартамент, може да окачите висяща люлка от ратан. Веднага ще усетите как тази придобивка ще се превърне в най-любимо ви място от цялото жилище.