Предимствата на керамичните плочки

Керамичните плочки са красив, здрав и издръжлив материал за облицовка на подове и стени. Освен със своя изключителен естетически и представителен вид, те се характеризират с невероятна издръжливост на натоварването, на което вашата подова настилка неминуемо ще бъде подложена. В тази статия сме събрали някои от най-големите предимства на керамичните плочки:

Трайност – Керамичната повърхност при правилно съхранение и поддръжка има по-дълъг живот от всички други материали, които се използват за подова или стенна облицовка.

Пожароустойчивост – Керамичните плочки са огнеопорни. Те не могат да изгорят, не отделят пушек или токсични изпарения.

Влагоустойчивост – Керамичните плочки са чудесен избор за мокрите зони от вашето жилище, стига да са поставени и измазани правилно.

фиоре 2

Издръжливост на абразивност и износване на покритието – Керамиката може лесно да се използва за подова настилка на оживени търговски или жилищни обекти. Тя издържа на натоварено движение благодарение на своята абразивност и здравина на покритието.

Устойчиви на хлъзгане – Покритието на керамичните плочки се проектира така, че да предотвратява хлъзгането, благодарение на добавената абразивна зърнена глазура или текстурата на повърхността.

Студоустойчивост – Гланцираните керамични плочки и всички видове порцеланови плочки са устойчиви на студ. Тези плочки са особено полезни за студоустойчиви външни приложения.

Резистентност на температурни амплитуди – Добре направеният керамичен под няма да промени формата си дори при най-екстремните промени в температурата.

Устойчивост на петна и лесна поддръжка – За да поддържате повърхността на керамичните плочки чиста, единственото, което трябва да направите, е да ги забърствате и измивате редовно с вода.

фиоре 5

Химическа устойчивост – Керамичните плочки са високо устойчиви на всякакви химически вещества и агенти.

Постоянство на цвета – Директното излагане на слънчева светлина нито ще промени цвета на вашите плочки, нито ще отнеме от техния блясък.

Хигиена – Тъй като са лесни за почистване и поддръжка, керамичните плочки са много добър вариант за всички места, където се спазват високи санитарни стандарти.

Независимо дали говорим за обществено място или частно жилище, външно или вътрешно пространство, керамичните плочки се отличават с невероятна трайност и визуална красота. След като ви разказахме за всички тези предимства на керамиката пред всички останали материали за облицовка, следващата стъпка е да изберете най-правилните модели плочки за стаята, която искате да покриете, и да се залавяте за работа. Обсъдете с вашия търговски представител някои от факторите, които могат да се отразят на дълготрайността и годността на плочките. Влажността и натовареността на жилището са едни от първите неща, които трябва да обсъдите.