Предимства на плъзгащите врати

Sogal-3Добавянето на плъзгащи врати във вашия дом може да бъде едно наистина великолепно решение, благодарение на техните забележителни функционални и естетически качества. Плъзгащите врати не са новост на пазара, но определено в момента преживяват истински Ренесанс и напредъкът в технологиите определено издигнаха тази индустрия на следващо ниво. В този материал ще ви представим някои от най-големите предимства на плъзгащите врати, с които обикновените врати на панти просто няма как да се похвалят.

  • Енергийна ефективност – благодарение на новите технологии и модерните стъклопакети и материали, съвременните модели плъзгащи врати могат да имат великолепни изолационни свойства. Всички модели плъзгащи врати на „Негова Стил“, която е национален лидер на пазара, са снабдени с композитни уплътнения, за да се гарантира тяхната оптимална термо- и звукоизолация. Те ефективно изпълняват ролята на термална и звукова бариера, а освен това могат да предпазват жилището ви от прах и дъжд, ако решите да ги използвате за изход към терасата или верандата.

  • Sogal-8Поканете външния свят вътре в дома си – ако изберете плъзгащи врати със стъклено покритие, можете да създадете великолепна панорамна гледка на вашето жилище, с която целогодишно да се радвате на великолепен градски пейзаж или невероятни природни картини. През топлите летни месеци можете лесно да отваряте вратите, за да проветрявате жилището си, а през зимата ще можете да се наслаждавате на великолепна гледка без да се налага да ги отваряте.

  • Плъзгащите врати спестяват пространство – както подсказва и името им, плъзгащите врати работят без панти, което означава, че няма да се нуждаят от допълнително пространство при отваряне и затваряне. Това е едно от големите им предимства спрямо обикновените врати, тъй като ще можете да разполагате със 100% от пространството в дома си и няма да се налага да правите размествания на мебелите, защото някоя от вратите или прозорците не се отваря, понеже гърба на дивана пречи.

  • vgraden-garderobЕстествена светлина – друго много голямо предимство на плъзгащите врати пред обикновените врати и PVC дограмите е, че вратите с плъзгащ механизъм позволяват на много по-голямо количество естествена светлина да влиза в дома ви през деня.

  • Лесен достъп – плъзгащите врати осигуряват изключително лесен достъп навън и навътре във вашия дом. Освен това, плъзгащите врати са изключително полезни и намират все по-широко приложение в преграждането на кухни и кухненски боксове, тъй като значително улесняват преминаването, а това е много важно, когато сте натоварени с чинии.

  • Добавят изключителен стил към интериора – каквото и да си говорим, всички ние искаме да се чувстваме комфортно в дома си. След тежък работен ден последното, което някой би искал, е да чува шума от хлопащи се врати. Плъзгащите врати решават този проблем, а най-хубавото е, че добавят и впечатляваща визуална красота на всеки интериор, каквато обикновените врати просто няма как да осигурят.

В заключение ще кажем, че плъзгащите врати не просто извървяха дълъг път през последните години, а бързо и сигурно се превръщат в тенденция за всеки дом. Освен невероятните им функционални характеристики и визуална красота, с която допълват интериора на дома ви, те се предлагат в огромно разнообразие от материали, покрития и модели, които могат да задоволят и най-изисканите вкусове.