Пролетни тенденции в интериорния дизайн през 2016 година

Отново е онова време от годината, когато много собственици на домове възобновяват плановете си за освежаване на интериора в жилището си, за частична или цялостна подмяна на мебелите и аксесоарите с нови, които са в унисон с очертаващите се тенденции в интериорния дизайн. Тази пролет се очаква да доминират дръзките идеи, които разчупват познатите до този момент стереотипи. Ето няколко стилни и актуални тенденции, които ще властват в интериорния дизайн през този сезон.

zelena-spalnya2Модерен бохемски стил

Непринуденият чар на бохемския стил и свободата в декорирането, която е характерна за него, са в пълна хармония с магията на пролетта. Този стил е от малкото, които позволяват да съчетаете в едно хармонично цяло винтидж и антични мебели, ценни аксесоари и елементи с модерен дизайн. Погрешно е обаче бохемският стил да се свързва с безпорядък и хаос, тъй като това е далеч от истината. Водещо в бохемските интериори е разнообразието от цветове, материи и текстури. Модерният бохемски стил взима най-доброто от двата стила – съвременен и бохемски – и без да се придържа към конвенционални правила в дизайна създава уникален интериор.

floralЖизнени флорални десени

С настъпването на пролетта няма как да пропуснете флоралните елементи, още повече че и през тази година се очертава те да бъдат на гребена на вълната както в модата, така и в интериорния дизайн. За обзавеждането на всекидневната можете да заложите на диван или декоративни възглавнички на цветя, или на килим с флорални мотиви. За спалнята може да изберете завеси и кувертюра на цветя – ако не ви допадат ярките и пъстри десени, може да се спрете на по-изчистен вариант в пастелни тонове със стилизирани цветя. Тапетите с флорални мотиви също ще внесат пролетно настроение в дома ви. А за кухнята бихте могли да си закупите няколко покривки с различни флорални щампи, които да сменяте според настроението си.

spalnya4Произведения на изкуството

Всеки интериор се нуждае от красива фокусна точка, която мигновено да приковава погледа. Според тенденциите в интериорния дизайн тази пролет такъв фокус би било произведение на изкуството с внушителни размери, окачено на някоя от стените в дневната, трапезарията или спалнята. Картина, репродукция или постер в красива рамка – изборът е изцяло ваш.

11.3

Безкраен металически блясък

Напоследък металните елементи все повече се утвърждават като съществена част от интериора. За да сте в крак с тенденциите тази пролет, може да внесете модерния металически блясък в дома си, като заложите на меден или бронзов абажур в кухнята или трапезарията. Ако това решение ви се струва твърде смело, бихте могли да се спрете на метална настолна лампа или лампион.

Обзавеждане и аксесоари в тон с пролетните тенденции можете да откриете сред предложенията на Мебели ИДЕА.