Полезни съвети за плочките от гранитогрес

Гранитогресът е една от най-разпространените подови настилки. Той намира широко приложение както в интериора, така и в екстериора. Гранитогресът е изключително здрав и устойчив материал, а плътната му структура е абсолютно нехигроскопична и лесна за поддръжка.

tips1От основно значение е да сте изчислили правилно квадратурата на помещението. Това ще ви позволи да определите точното количество на плочките, които ще ви бъдат нужни. Добра идея е да завишите малко броя на плочките. Може да се окаже невъзможно на по-късен етап да откриете същата серия гранитогрес, било то поради изчерпано количество или излизане на модела от производство. Една кутия в повече няма да се отрази сериозно на крайната цена, но може да ви спести много разходи и нерви ако в даден момент се наложи да замените счупена плочка.

Препоръчително е да изберете калиброван гранитогрес. Лазерно рязаните плочки имат точност до милиметър и перфектно гладки странични повърхности. Благодарение на това плочките идеално прилепват една към друга без фуги. Изградените подови настилки са перфектни и излъчват изтънченост и елегантност.

Ако сте избрали конкретна серия гранитогрес за пода на кухнята или всекидневната, можете да използвате същите плочки и за кухненските плотове и гърбове. По този начин ще създадете единство и хармонична визия.

tips2Дори да сте избрали най-атрактивните и впечатляващи плочки от гранитогрес, ако не ги обвържете с останалата част от интериора, ефектът им ще е нулев. Така те могат да изглеждат не на място и да загубят изцяло красотата си. За щастие, сред продуктите на Керамика Фиоре можете да откриете изключително богато разнообразие от цветове, форми и размери на плочки. Избирайки тези, които пасват на обзавеждането и стила на жилището, ще създадете цялостен и елегантен интериор с балансирана атмосфера и дизайн.

Можете да използвате цвета и размерите на плочките, за да промените визуално размерите на помещението. По-светлите и по-малки плочки създават усещане за по-широко и по-просторно помещение. Те са отлично решение за по-малките жилища. Големите плочки от гранитогрес са подходящи за просторните интериори, за терасите и верандите. От значение е също така по какъв начин ще подредите плочките – по ширина, по дължина или диагонално на помещението.

Гранитогресът бива различни видове, в зависимост от допълнителната обработка на изходния материал. Той може да бъде глазиран, полиран, матиран, технически и структурен. Имайте предвид, че полираният гранитогрес може да бъде хлъзгав, когато се намокри и това да доведе до контузии и травми. Ако изберете този тип подова настилка, а в дома ви има малки деца, можете да помислите за комбинирането му с мек килим.