Съвети за създаване на общ дом с половинката

Заживяването с половинката си е голяма крачка. Макар обединяването на домакинствата да изглежда трудна задача, с малко планиране и предвидливост можете да се справите отлично и да се отдадете на щастлив и пълноценен живот. Ето няколко полезни съвета за всички, пред които на дневен ред стои създаването на общ дом с половинката.

11.1Сортирайте вещите си преди да започнете с преместването

Едно от най-големите затруднения, когато планирате да заживеете заедно с половинката си, е да се справите с всички ваши вещи, мебели и аксесоари, които сте събирали през годините. Преди започнете с преместването е много важно да направите цялостен анализ на вещите и да съставите списък кои от тях ще ви трябват и с кои можете да се разделите. Всеки от вас трябва да направи това индивидуално. Отървете се от всички мебели и принадлежности, които няма да ви трябват в новото жилище, и задръжте само тези, които наистина ще имат приложение или имат някаква сантиментална стойност за вас. Когато и двамата с партньора ви сте готови, обсъдете двата списъка и проявете уважение и внимание към желанията на другия.

yglov-divanНека свободното пространство диктува компромисите, които ще направите

Повече от ясно е, че ще се наложи и вие и партньорът ви да направите компромиси и да се отървете от някои неща. Със сигурност когато обсъждате списъците си, ще откриете, че има вещи, които се повтарят и в двата списъка, особено ако сте живяли самостоятелно за по-дълъг период от време. Вместо да спорите чие канапе е по-удобно, защо не оставите пространството в новото ви жилище да определи кой диван е по-подходящ.

Съобразете се с размерите и формата на помещенията във вашето ново жилище, когато подбирате мебели. Точно както голям ъглов диван може да не е най-добрият избор за малък и тесен хол, модерното и луксозно обзавеждане може да не изглежда намясто в стара сграда с историческо значение. Ако се колебаете как да подходите и кои от старите си мебели да вземете със себе си, имайте предвид, че продаването на всичко и започването начисто също е решение на проблема.

8.1Открийте стил, който и двамата с половинката си харесвате

Ясно е, че визията на новото ви жилище трябва да бъде отражение на предпочитанията и на двамата с половинката ви. Това означава, че за изграждането и декорацията на интериора ще трябва да изберете тема и стил, които и двамата харесвате. Някои собственици на жилища биха заложили на минималистична визия с елементи, които допадат и на двамата. Ако не можете да постигнете съгласие, отделете малко време и прегледайте заедно различни интериорни проекти, сред които може да откриете идеи, допадащи и на двамата.

Ако смятате да започнете вашия съвместен живот начисто и тепърва ще обзавеждате новия си дом, заповядайте в шоурума на Мебели ИДЕА или посетете онлайн магазина им. Кликнете ТУК, за да разгледате колекцията от обзавеждане за всекидневна, а ТУК можете да откриете мебелите за спалня на фирмата.