Атрактивни спални в сиво и червено

За последните няколко години сивото се превърна в един от най-предпочитаните неутрални цветове. Въпреки модерното си излъчване обаче сивите нюанси могат да направят спалнята неуютна и дори скучна. Много дизайнери препоръчват използването на светли цветове, които да създадат баланс и хармонична обстановка. Ако искате да създадете по-драматична и впечатляваща атмосфера, можете да комбинирате сивото с огнено червено.

red2Спалните в сиво и червено създават усещането за умела комбинация между две крайности – ин и ян в света на модерния интериорен дизайн. Те създават прекрасен баланс и едновременно с това внасят жизненост и атрактивна визия.

Сив фон с неподрaжаема класа

Ако спалнята ви вече е изградена в сива тоналност, добавянето на щрихи в червено е лесна задача. Ако тепърва започвате да изграждате интериора е добре да обмислите внимателно някои свои решения. На първо място става въпрос за сивия нюанс. Важно е да изберете такъв, който да създава необходимата естетика през цялата година. Докато тъмните нюанси може да ви се виждат като идеално решение през студените месеци, през лятото може да установите, че създават твърде тъмна и мрачна атмосфера. Сивото може да бъде използвано както за изграждането на акцентна стена, така и за цялостното оформление на стените и тавана.

red3Атрактивни червени акценти

Влагането на червени акценти в спалнята не означава, че трябва да бъдете задължени към този цвят за дълъг период от време. Използването на лесно заменяеми акценти в червено ви позволява с лекота да променяте цялостното излъчване на помещението и да се придържате към актуалните тенденции. Единственото, от което се нуждаете са фантастични декоративни възглавнички в ярко червено или луксозна кувертюра за легло в комбинация с декоративно килимче в бoрдо. Друг сполучлив вариант е добавянето на червени акценти върху нощните шкафчета. Основната закономерност е, че колкото по-неутрален е фонът, толкова по-ярко ще изпъкват дръзките червени акценти. Сивото е перфектен избор в това отношение. То позволява на червените аксесоари, легла и всякакви други мебели да разкрият своята красота и естетически качества.

Червеното, което пасва на вашия стил

Както при избора на сивия нюанс, адекватният червен е също толкова важен. Без значение колко малки като размер и количество могат да бъдат акцентите, тоналността, която изберете, може да има изключително силен ефект върху цялостното излъчване на интериора. Лъскавото червено кадифе идеално се съчетава с разкошните спални в стил регентство или с шикозните класически стилове, внасяйки романтика и комфорт. По-меките и матови червeни повърхности са прекрасен акцент във винтидж спалните. Гланцовите огнени тонове се вписват най-добре в модерните и минималистични интериори.

Още изключителни идеи за обзавеждане на вашата спалня можете да откриете сред предложенията на Каза Декор.