Свежи цветови схеми за пролетен интериор

Топлите и слънчеви пролетни дни са най-подходящото време за ремонт или промяна на интериора на жилището. На вниманието на всички, които са се заели с подобна дейност у дома, представяме няколко цветови схеми, които не са съвсем типични за пролетта, но със сигурност ще създадат красива визия на вашия дом. Ако са ви омръзнали стандартните решения в пастелни тонове, ето няколко предложения за цветове, с които да постигнете оригинален пролетен интериор.

Изумруденозелено

zeleno

Едно от най-хубавите неща на пролетта е завръщането на яркозелената трева и свежите листа по дърветата. Тези дръзки нюанси не трябва да остават само навън, а спокойно можете да ги пренесете в дома си. Декорирането с ярко и наситено зелено е отличен начин да създадете интериор, вдъхновен от природата. От вас и личните ви предпочитания зависи количеството, в което ще използвате тези нюанси: можете да ги приложите за голяма акцентна стена или просто за аксесоарите и акцентите като декоративните възглавнички.

Жълто

jylto

Първите дни на пролетта, когато слънцето започва да се показва за по-продължителен период от време, винаги са изключително вълнуващи. Така че какъв по-добър начин да отпразнувате затоплянето на времето от това да създадете слънчев интериор с яркожълта цветова схема? Трябва да внимавате, тъй като жълтото е интензивен и силен цвят. Затова е най-добре да го използвате в по-малки дози.

Сиво

sivo

Този неутрален цвят е актуален по всяко време на годината, но най-често се свързва с есента и зимата. Сивото е един от най-универсалните тонове в цветовия спектър и на практика може да се съчетава с всеки един от останалите. За фантастична пролетна визия създайте интериор в нюанси на сивото, съчетани с акценти и аксесоари в бяло и бледорозово.

Оранжево

oranjevo

Добавянето на оранжево в цветовата схема на вашето жилище на пръв поглед може да изглежда като сложна задача, тъй като това е багра, която мигновено привлича погледа. Оранжевите нюанси обаче определено са едни от най-атрактивните в цветовия спектър и могат буквално да направят чудеса с интериора ви. Дори съвсем малко оранжево веднага ще освежи всеки интериор и ще внесе топлина и жизненост в помещението. Без преувеличение оранжевите нюанси могат да се определят като цветовия еквивалент на перфектния пролетен ден.

Тюркоазено

tiurkoazeno

Ако искате да добавите малко жизненост към интериора на жилището си тази пролет, то може би точно тюркоазеното е това, от което имате нужда. Тюркоазеният цвят е перфектната комбинация от зелено и синьо, така че декорирането с него ви позволява да пресъздадете синьото небе и зелената трева в своя интериор, без това да е буквално.

Кафяво

kafyavo

Кафявото на пръв поглед със сигурност не изглежда като най-пролетния цвят, но всъщност е доста добър избор за вашето жилище през този сезон. Неговите земни нюанси лесно се съчетават с абсолютно всичко и ви дават възможност дори леко да прекалите с декорацията и аксесоарите. Кафявото е изтънчена багра, която се вписва перфектно в пролетния декор.

Ако тези идеи за декорация и обзавеждане на дома ви допадат, кликнете ТУК и разгледайте предложенията на Каза Декор за обзавеждане на кухня.