Тенденции при подовите настилки за тераса

Много собственици на апартаменти не харесват остарялата и скучна бетонна подова настилка на своята тераса. За щастие индустрията за производство на подови настилки се разви много в последните години и днес пред себе си имаме огромно разнообразие от различни възможности за подово покритие на нашата тераса. Единственото, което се изисква от нас, е малко фантазия и желание и можем бързо и лесно да изградим терасата, за която винаги сме мечтали. Ето някои от най-модерните тенденции в подовите настилки за тераса:

gres2

Отдавна отмина времето на скучните едноцветни плочки, които лесно се цапаха, чупеха и изглеждаха грозно. Днес можем да избираме от буквално неограничени възможности, а плочките от гранитогрес за тераса определено са най-доброто и функционално решение. Гранитогресът е здрав и устойчив на динамичен трафик материал. Неговото покритие не пропуска вода и е резистентно на UV лъчи, което означава, че тези плочки ще запазят великолепния си външен вид в продължение на години. Самата технология за прозиводство на гранитогрес дава възможност за получаване на плочки с невероятно красиви и богати текстури и разнообразие от цветове. Можете да изберете плочки с хомогенна структура, но също така можете да заложите и на стилни плочки за тераса с мозаечна или дървена текстура. На практика възможностите са неограничени. Една от най-търсините серии в момента е гранитогрес за тераса Ломбард от керамика Fiore

  • Декинг

Дървените профили за декинг също са една невероятно стилна тенденция, която тепърва ще набира много сериозна популярност. Те могат да се поставят във всеки апартамент и с тях може да се постигне една стилна и красива визия. Декингът повдига малко подът на вашата тераса, което пък от своя страна запазва цялостта и доброто състояние на материала под тях. С помощта на декинга ще създадете една модерна и СПА визия на вашата тераса, която няма да има нищо общо с досегашния стерилен и скучен балкон.

mozajka

  • Изкуствена трева

Може и да ви се струва доста странно да поставите изкуствена трева на вашия балкон, но това е една много популярна тенденция в момента, особено сред собствениците на кучета. Този вариант е изключително функционално и стилно решение ако вашето жилище разкрива великолепна панорамна гледка към морето или планината. Дори да имате красив изглед към градския пейзаж, лесно можете да поставите изкуствена трева и няколко удобни пуф-фотьойла и да създадете изключително комфортно и модернистично място за отдих и почивка. Изкуствената трева има един недостатък и той е, че не е чак толкова издръжлива на атмосферни влияния и след време може да загуби част от естествения си чар. За сметка на това тя не е никак скъпа и се предлага на много достъпни цени, така че можете да я смените, когато се износи. Нейното поставяне и махане става много бързо и лесно.