Комфортен сън – типове рамки и табли на легла

howto2Мебелните фирми предлагат огромно разнообразие от легла. Те могат да бъдат с различни размери, с тапицирана табла, с балдахин, върху платформа, с декоративни колони и още много други. Конструкцията на леглото обуславя неговото цялостно излъчване и атмосферата, която ще придаде на интериора.

Легла с балдахин

Независимо дали ще изберете за своята спалня пищно легло, изцяло покрито с тежки и богати тъкани или по-семпло декорирано с лека, ефирна материя, леглото с балдахин без съмнение има силно въздействие и създава великолепна атмосфера. Спускащите се около леглото завеси, от тавана или закрепени за специална рамкова конструкция, обогатяват интериора и гарантират спокоен и комфортен сън. Тези легла се характеризират с класическа красота и антично очарование.

Имайте предвид, че повечето подобни легла имат конструкция, изискваща голяма височина на помещението. Ето защо е особено важно да знаете точните размери на спалнята, а ако сте наематели или възнамерявате да се местите е добре да помислите дали това легло е най-добрата инвестиция.

min3Легла с малки декоративни колони

Леглата с по-къси декоративни колони, от тези на моделите декорирани с балдахин също носят традиционно излъчване, но при тях претенциозната и богата визия е значително по-премерена. Обикновено са изработени от тъмна масивна дървесина, а отделните елементи могат да бъдат както опростени, така и силно декорирани.

Легла във френски стил

Спалня 1Леглата във френски стил се отличават с богата декорация от дърворезби и тапицирани табли. Те са един съвършено романтичен избор, съчетаващ естетика и комфорт. Те са удобни не само за сън, но и за четене и отмора. Недостатъкът на тези легла е, че таблите трудно се претапицират.

Разновидност на леглата във френски стил са моделите, при които таблите вместо тапицирани са изградени във вид на плетка или решетка.

Легла с конструкция от ковано желязо

Стабилни, устойчиви и същевременно носещи роматична нотка, изработените от ковано желязо легла се вписват перфектно в спалните в бохемски и рустикален стил. Тяхната конструкция и материал ги прави много здрави, а с добавянето на меки декораративни възглавници лесно можете да направите неравната табла невероятно комфортна.

Легла с тапицирана табла

9Тапицираните легла са невероятно актуална тенденция и намират широко приложение в съвременния интериорен дизайн. Таблите им са меки и комфортни и могат да бъдат тапицирани в разнообразни цветове и текстилни материи.

Легла върху платформа

Това са легла, чийто матрак е поставен върху ниска, обикновено тапицирана или гланцова платформа. Дизайнът им ги прави отличен избор за модерните спални, а елегантните им форми са подходящи и за най-малките помещения.

Легла с вградени чекмеджета

Леглата с вградени в долната част чекмеджета са изключително практични. Те са отличен избор за спалните, в които пространството е ограничено или когато искате да си осигурите допълнително пространство за съхранение.