Цветове за спалнята и какво е тяхното въздействие – част II

Ако искате да създадете спокойна и уютна атмосфера в спалнята си, не е задължително да избирате цветове само от неутралния цветови спектър. Наситените и жизнени нюанси на оранжевото, жълтото, червеното и зеленото също могат да се използват в интериора на спалнята, но е добре да ги употребявате умело и умерено и под формата на декоративни елементи и аксесоари.

Заложете на графични десени и дизайни, за да избегнете монотонната визия на пространството. Също така можете да добавите артистични щрихи към интериора под формата на ярки цветови акценти на ключови места в помещението и по този начин да промените цялостния облик и атмосфера в спалнята.

spalnya5

Някога замисляли ли сте се, че вратата на спалнята може да бъде основният източник на цветово разнообразие в декора на помещението? Това е много интересна и необичайна идея, с чиято помощ можете да създадете уникален интериор, който перфектно пасва на нуждите и вкуса ви.

Ако сте любители на индустриалния дизайн и за стените сте избрали декоративна мазилка в такъв стил, добавете в спалнята нощни лампи с мека светлина, която да подчертае текстурата на стените и да внесе топлина в декора.

spalnya6

Ако искате да създадете красив и изтънчен интериор, можете да добавите различни нюанси на сребристото. Например ако стените и мебелите във вашата спалня са с по-тъмен неутрален цвят, можете да използвате сребристо за спалното бельо и завивките. Също така, ако искате да добавите допълнителна текстура в декора, можете да кликнете ТУК и да разгледате колекцията от модерни и удобни тапицирани легла на Каза Декор.

Студените тонове като синьото може и да не изглеждат особено подходящи за спалнята, но те биха могли да имат изненадващо освежаващ ефект върху атмосферата в помещението. Смята се, че сините нюанси имат успокояващо въздействие, което ги прави много подходящи за цветовата схема на спалнята. Синьото се съчетава хармонично с неутрални тонове като кафявото и бежовото.

Сивото и жълтото се съчетават перфектно, а към тях можете да добавите няколко пастелни нюанса или черен или бял фон.

spalnya7

Ако искате да създадете изтънчен декор в спалнята, черното е един от най-подходящите цветове за целта. То е богат, елегантен цвят, особено когато се съчетае със златно, сребърно или бяло.

Комбинирайте топли и студени цветове. Например можете да комбинирате кафяви и сини елементи или да вложите в декора техни нюанси. Тюркоазеното и зеленото също изглеждат страхотно, когато се комбинират със сиво и кафяво. Синьото и жълтото също са перфектна комбинация от цветове, с която можете да експериментирате, но най-добре е да изберете синьото за доминиращ цвят, а жълтото да използвате за отделните акценти в интериора.

Ако търсите обзавеждане за спалня, с което да осъществите избраната от вас цветова палитра, разгледайте моделите мебели за спалня на Каза Декор, като кликнете ТУК.